понедељак, 1. децембар 2014.

Деца и мода


Често у паркићу или на рођенданима виђамо децу која су некако спутана и неспретна: тада закључимо како им  у игри смета непримерена гардероба. Ок, знамо већ да о укусима не треба расправљати и о укусима нећемо, али о практичности и удобности у облачењу наших малишана требало би понешто рећи.


 



Будући да мода не познаје старосне границе, а родитељи воле да њихови малишани буду лепо обучени, постоји решење и да се испрати мода и да деци буде удобно.

Деци треба да дамо шансу у одабиру гардеробе, јер су њихова машта и оригиналност бескрајни, а можете бити сигурни да дете неће желети да носи оно што му није удобно. Осим тога, њихов одабир гардеробе можемо искористити у своју корист – дете ће имати осећај могућности избора и доношења одлуке. Наравно, дете никада нећемо пустити да бира гардеробу у бутику чији нам се избор апсолутно не допада. Пре одласка у куповину са дететом, требало би да сами обиђемо радњице и проберемо где ћемо ићи заједно. Подразумева се да гардероба буде искључиво од природних материјала, да се лако одржава, да кројеви пружају потпуну удобност и лакоћу покрета.



Не морате бити стручњак за моду да бисте знали да треба раздвојити гардеробу која је примерена спорту и игри, одласку у вртић или оној за одлазак на рођендан – и наравно, одлазак на спавање. Слојевито облачење идеално је за вртић. За разне свечаности долазе у обзир и луксузнији, али опет природни материјали. Само да ово не значи да дете треба стално да брине да ли ће се испрљати или изгужвати. За ове прилике важно је да се и детету допада то што је обукло.





Важно је и које је годишње доба, јер нема лошег времена, већ само лоше одабране гардеробе. Кабаница и чизме када пада киша, шеширић за заштиту од сунца, памучне мајице за сва годишња доба, непромочиве јакне и панталоне за ваљање по снегу,... За децу бирајте ведре и јарке боје. Дозвољени су модни детаљи, чак пожељни, у виду необичних џепова, трачица, принтова са цветићима, туфнама, животињама.

Није увек једноставно прикладно обући дете, али је занимљиво! Деца треба да буду деца, а не копије разних ликова са телевизије или покретне рекламе за ликове из цртаћа.






пс. сва деца на сликама су у гардероби из нашег бутика и сва су ''наша''

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...