понедељак, 19. септембар 2011.

Одећа за вртићЧињеница је да већи део дечије гардеробе чини такозвана одећа за игру. Ипак, и у таквој одећи, скоро униформи, дете може да изгледа заиста лепо, а да му при томе буде и пријатно. Важно је да тканина буде издржљива, а гардероба пријатна за ношење. Дакле, 100% памук и те како завређује пажњу. 


Боље више тањих мајица него један дебео џемпер...

У овим хладним данима, родитељи посебно стрепе да им се малишан не прехлади током игре, па приликом одабира дечије гардеробе најчешће посежу за џемпером као сигурним извором топлоте. Међутим, деци је управо због игре топлије него одраслима, па је због тога неопходно да се облаче слојевито – како би могла лакше да се расхладе или утопле.   

Опрезно са џинсом

Тексас је изузетно издржљива тканина, па би сигурно био најбољи избор за дечије панталоне... када не би имао једну велику ману – нееластичност. Ипак, то није правило. Зато треба тражити панталонице сашивене од тањег и мекшег тексаса, који неће спречавати дететове слободне покрете. И сами знате да, када први пут након прања обучете фармерке, оне буду веома круте и неудобне. Али, ви бар нећете трчати или вежбати у њима. Можете ли, онда, да замислите колико би дете било фрустрирано у таквом комаду одеће док покушава да се игра са другарима?  Све тексас фармерке и шортсеви које можете наћи код нас су израђени од меканог тексаса са еластичним појасом.
Да ли ће се одећа скупити?
 
Уколико се не разумете у тканине, ово је питање које треба обавезно да поставите продавачици. У супротном, лако може да се деси да, након само два прања одређеног комада одеће, ваше дете изгледа као да је обукло мајицу од млађег брата или сестре. Наравно, не треба одустати од куповине неке ствари уколико се она скупља ( памук и друге квалитетне тканине се увек скупе), већ треба куповати у зависности од процента скупљања нешто већи одевни артикал.   

Крој је изузетно важан
 
Овде важи парола: «Што једноставније, то боље». Најбоље је да одећа за игру буде са што мање шавова, џепова (иако један или два нису на одмет, јер у њих могу да спакују разне важне сличице, поруку од маме, прстенчић, аутић,...) и разних ''додатака''. Сувишни штепови, посебно ако су лоше обрађени, могу да гребу, што ће веома да нервира малишана.  


 
Хулахопке и дуге гаће...
 
У хладним данима, посебно за игру напољу, важно је да су ноге добро утопљене. За девојчице постоји велики избор хулахопки, а што се дечака тиче – хулахопке треба заменити памучним дугим гаћама (ми их на жалост немамо, али их можете потражити код неких домаћих произвођача памучне дечије гардеробе).

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...