уторак, 10. мај 2011.

Заблуде о дечијим ципелама

1. Прве ципеле морају да буду чврсте и да пружају добар ослонац. Погрешно!  
Што су тврђе и чвршће, ципеле више стежу стопала, а стопалима је потребан слободан простор да би могла да се крећу и да се здраво развијају.
2. Одговарајуће ципеле су дуге тачно колико и стопало. Нетачно!
Одговарајуће дечије ципеле би требало да буду 12-17 милиметара дуже од стопала.

Веома је важно да се о стопалима води рачуна од самог рођења. За вас смо изабрали pediped ципелице, јер мислимо да су најбоље за стопала која се развијају. Када их једном пробате сигурни смо да то неће бити једини пар који ћете имати, из искуства вам кажемо! Проблем настаје када стопало вашег малишана прерасте величину 31, јер само до тог броја се раде. Дакле, pediped® је линија дечије обуће која води рачуна о здрављу и добробити стопала која се развијају. Сматрамо да је обавештавање кључ који вам може помоћи приликом одабира правих ципелица. У наставку можете прочитати неке чињенице о здрављу стопала. 


Да ли знате?
  • Период од раног детињства, односно ''бебећи период'' до око 2 године има пресудну улогу у развоју стопала 
  •  Коске у стопалу беба су хрскавичаве, односно састављене су од истог материјала који се налази у ушима и носу
  •      Ципела која је превише чврста или крута може да промени облик стопала које се развија.
         Око 70% проблема са стопалима проузроковано је погрешним одабиром ципела
  • Дечије стопало се развија све до отприлике 18  године
  • Дечије стопало нагло расте и често захтева нову ципелицу на свака 3 до 4 месеца
Pediped има 3 линије дечије обуће, у складу са потребама малог стопала.


pediped Originals® чине прве ципелице које ће ваше дете носити. Када дете учи да хода, оно се првенствено гега и вуче ноге по подлози, па је јако важно да стопало осећа под. Дечији ортопеди и физијатри препоручују ципеле које имају мекани кожни ђон, јер су такве ципеле најсличније босој нози и не приморавају дете да мења свој природни корак. Уколико већ не могу да ходају боси, ове ципелице су прави избор!
Главна одлика ове линије, која се може носити до 2. године живота, је мекан, еластичан кожни ђон и широк предњи део, како би прстићи могли да се померају, савијају и осете подлогу. На овај начин, мала стопала могу правилно да расту. Њихов облик је скоро једнак облику дечијег стопала и толико су удобне да ваш малишан неће желети да их скине!
Наша препорука је да останете у овим ципелицама колико год је то могуће, а када их прерастете, можете да пређете на следећу линију.


pediped Grip 'n' Go су савршене ципелице за малишане који са несигурног ходања прелазе на сигурнији ход. Имају све квалитете као и претходне ципелице и плус - израђене су посебном G2 технологијом која обухвата мекани гумени ђон и заобљене ивице које опонашају природни облик стопала детета. Обезбеђују стабилност и мекано поље под прстима за бољи у правилнији контакт са подлогом. Идеална су комбинација заштите и флексибилности.  А када једном ваше дете постане сигурно у свом корачању, спремно је за последњу линију ових ципела - pediped Flex®.


pediped Flex® оућа је анатомског облика, а ђон је направљен од издржљиве и савитљиве гуме на коме се налази ''flex'' зона посебне савитљивости. Такође, ципеле имају тзв анти-шок ефекат, односно на задњем делу ђона се налази и посебан јастучић за амортизацију удараца и притисака. Постава је од фине мекане природне коже, а уз сваки пар ових ципелица добија се по 2 пара 2mm прилагодљивих уложака који омогућавају да се ове дечије ципеле носе дуже него обично!!!


3 коментара:

  1. Анониман18. мај 2011. 01:28

    Kupili smo ove cipelice za prohodavanje prosle godine i bili smo jako zadovoljni. Ideja maximalno neometenog stopala nam je bliska i zato smo se odlucili za njih. Bilo je leto kad je nase dete pocelo da ustaje, puzi, prohodava, i neka obuca je ipak bila neophodna kad smo van kuce. Tu imam i jednu zamerku: bas zato sto je bilo dosta struganja po betonu koza se odrala malo i stekla sam utisak da je dosta tanak taj povrsinski sloj koze ili boje? Nije bilo strasno, cipelice su bez problema izdrzale sezonu i sad ih cuvam u onoj divnoj kutijici u kojoj smo ih i dobili.
    Sonja

    ОдговориИзбриши
  2. Postovanje,
    Da li i dalje imate po koji par pediped cipelica za devojcice brojeva 22 i 23? Posto smo ocigledno zakasnile sa narucivanjem, dosle bismo neki dan da ih isprobamo, moja devojcica i ja...
    Veliki pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  3. Draga mama,

    Na žalost, nemamo ništa od Pediped cipelica u tim brojevima. Više ih ni ne naručujemo, niko ih više ni ne uvozi. Jedino što možemo da vam ponudimo, od cipelica, su Camper cipele, patike i sandale.

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...