уторак, 24. мај 2011.

Pediped ципеле


Отприлике 98% свих људи рађа се са здравим стопалима, али само 40% њих имају и здрава стопала и када одрасту. Бројни су узроци који доводе до оштећења стопала, али један од значајних је свакако и одабир неодговарајућих ципела. Многе деформације стопала могу се спречити ношењем правилне обуће у детињству!







Израда дечијих ципела захтева посебну пажњу. Треба задовољити више критеријума, међу којима су: квалитет, функционалност, удобност и дизајн. Квалитетна дечија ципела омогућава правилан развој и чува функцију стопала. Она мора да штити стопало и следи његов облик. Слободно кретање у ципели омогућава стопалу добар рад мишића, циркулацију и правилан развој. Капица предњег дела ципеле мора бити широка и висока тако да прстићи имају довољно места. Ђон мора бити мекан како би омогућио еластичан ход и поспешио рад мишића стопала. Ципела се мора прилагодити стопалу, а не обрнуто. Ношење крутих и тешко савитљивих модела ципела израђених од неодговарајућих материјала који имитирају ципеле за одрасле, штетно је за дечије стопало. Неодговарајуће ципеле могу бити прекратке, преуске, прениске, прекруте или чак могу имати превисоке потпетице.




 
Дакле, дечије ципеле морају бити удобне и функционалне. Материјал од којег се ципела израђује мора бити мекан и природан. Све Pediped ципеле израђене су од најквалитетнијих природних материјала.






Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...