понедељак, 22. септембар 2014.

Oilily је пронашао свој пут назад



Пре више од 40 година, млади холандски пар започео је са производњом једног новог бренда дечије гардеробе. Око себе су окупили људе који су веровали у њихову идеју – нова, другачија гардероба, која не прати трендове и туђа очекивања. Тако је настао Oilily, први дечији бренд који је користио јарке, веселе боје, мешавину дезена и специјалне детаље. Гардероба је била лака за ношење и одржавање, тако да су деца могла заиста да се играју и крећу слободно, у нечем потпуно другачијем од свега што је икада постојало.     

Свако дете, које је 70-тих и 80-тих одрастало у Холандији, али и широм Европе, знало је за Oilily  и имало је макар један комад њихове гардеробе. Oilily је постао заиста модеран! Девојчице и дечаци су се шепурили у Oilily  капутићима, хаљинама, панталонам,... Сећате се и ви тих дана сигурно. Бар неке од вас. А можда је и вама мама или бака сачувала неки драгоцени комад из детињства и поклонила вам га када сте добили ваше дете?

Убрзо, Oilily су за своју децу одабрали и Џери Хол, Мајкл Џексон,... као и многи познати, мање познати и непознати људи, али сви са једном заједничком цртом – смислом за лепо.

Међутим, крајем 90-тих оснивачи Oilily-ја се повлаче из посла што доводи до лагане, али сигурне пропасти. Квалитет опада и коначно 2009. године је проглашен банкрот компаније. Но, као и све заиста велике и важне компаније и Oilily је пронашао свој пут назад ка успеху. Оснивачи су одлучили да поврате свој сан и откупили свој бренд, како би започели све испочетка, иако у позним годинама. Поново су окупили око себе тим дизајнера, укључивши и своју децу, и Oilily се поново родио баш онакав какав је и био – другачији, прелеп, квалитетан, препознатљив. Хвала им што нису губили наду и истрајали на свом путу, па и наша деца, баш као што смо и ми, могу да се шепуре у овој прелепој гардероби.


Од данас, на полицама нашег бутика, још нових хаљина, џемперића, сукњица, мајичица. Уживајте у сликама!






Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...