субота, 13. септембар 2014.

Добра књига?!


Добра књига?! За многе, нема бољег начина за опуштање од урањања у чаробни       свет литературе. Желите да ваше дете заволи књигу и стекне читалачке навике ?!

Одраслима се често чини да је развијање читалачких навика везано за период поласка у школу, али притом превиђамо чињеницу да је то процес који почиње с првим контактом са књигом, процес који се негује, развијa током читавог детињства. Деца чији су домови препуни књига не само да уживају у забави званој читање, она годинама касније имају користи од овога. Према истраживањима лингвиста и дечијих психолога, откривено је да ако је макар десет књига при руци детета док напуни четрвту годину, део њиховог мозга задужен за језик и мисаони процес сазрева много брже до периода када напуне осамнаест година. Међутим, ако у контакт са књигама дете доспе тек поласком у школу, све то штиво има мало утицаја на мозак.

Не знам да ли сте се до сада сусрели са књижицама о Стенлију, али уколико нисте право је време да их потражите. Трнутно су на акцији у књижари Креативног центра (Еуроцентар, Македонска 30) и све четири књиге о Стенлију и његовим необичним љубимцима се могу купити за нешто мање од 1.000 динара.



Упознајте Стенлија, малог радозналог дечака који пуно зна о разним животињама и који жуди да уместо кућних љубимаца, којима је окружен, почне да се дружи са правим, дивљим животињама. Првог Стенлија смо добиле на поклон (Стенли хоће ајкулу) и врло брзо смо купиле преостала три. Затим смо свим блиским другарима однеле по Стенлија и наравно, убрзо су и они имали читаве комплете.

Стенли нас је научио да постоји ајкула толико мала, као банана.



Да је тигар веома сличан маци коју имамо на мору, али да за разлику од ње, тигар воли воду и веома је добар пливач.



Да голуб може да узлети само једним замахом крила.




И због чега је боље имати старијег брата од мајмуна. 


Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...