уторак, 15. јул 2014.

Хоћу сам(а) да се обучем!








Самосталност у облачењу је кључна за развој стила код детета. Без прилике да искаже своју независност, биће мање самоуверено.

Дан када ће ваше дете пожелети да се само обуче је неизбежан. Ипак, пре него напусти кућу са оклопом или вилинским крилима, ево шта би требало да урадите.
За почетак, имајте на уму да ће свака мала девојчица имитирати своју маму, па самим тим и њен стил облачења, а сваки дечак ће покушати да изгледа баш као тата. То су први и најважнији узори у животу. Како у понашању, тако и у облачењу. Довољан разлог да водите рачуна о себи и свом изгледу!







У куповину никада немојте одмах ићи са дететом. Обиђите дечије бутике сами, одаберите оне који вам се допадају и затим у њих одведите своје малишане. Пустите их да пробају све што желе. Десет хаљина? Важи! И ту, седму мајицу? Добро. И на крају изаберите заједно, али тако да они, макар привидно, донесу одлуку шта је то што ће понети у кеси.

Покушајте да им од малена ставите до знања да су материјали које носе заиста важни. Нека додирну памук, вискозу, свилу, полиестер, вуну, најлон,... На тај начин ће осетити шта је нежно, шта гребе, шта сврби и знаће шта треба да бирају.

Боје? Можда ја нисам права особа која треба да говори о бојама, код мене све може! А можда баш управо због тога и јесам. Дечији свет је шарен, светлуцав, разигран. Баш таква трeба да им буде и одећа!







Уколико гардеробу бирате на овај начин, нећете имати проблема да дозволите вашем детету да само отвори свој плакар и изабере шта ће обући.

И не заборавите, уколико имате девојчицу, дозволите јој да обуче хаљину када год то пожели. Постоје хаљине за све прилике – и за парк, и за плажу, и за вртић, и за школу,... Врло брзо ће једино што жели да носи бити фармерке и зато уживајте у хаљинама док можете!




Девојчице и дечаци које видите на сликама су фотографисани за каталоге и часописе. 

И ваше дете може баш тако да изгледа. И лепше! 




Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...