петак, 31. мај 2013.

Како се препознаје квалитетна одећа?

Поуздан знак да одевни предмет није за једнократну употребу су резервна дугмад, а ако је у кесици уз етикету и мало оригиналног резервног конца, то је већ знак високог квалитета. Ови резервни делови значе да је дизајнер предвидео да ће одећа трајати довољно дуго да ће јој бити потребне ситне поправке.Одећа која има квалитетан метални рајсфершлус, уместо уобичајеног пластичног, доброг је квалитета.

Треба погледати и поклапају ли се узорци тканине на шавовима. У изради гардеробице на којој се на шавовима шаре не поклапају утрошено је мало времена. Савршено поклапање посебно је важно код каро или пругастих дезена, јер њихова неусклађеност изгледа веома, што би моја госпођица рекла: ''Бљак!''.


Наравно, о саставу не треба ни писати посебно! Уколико није од природног материјала ни не помишљајте да је купите!

Лаганим потезом проверите колико су добри шавови. Лабави шавови који кривудају, набирају тканину, рашивају се, знак су лошег квалитета.


Проверите јесу ли рупице добро обрађене или су лабаве и неуредне. Погледајте дугмад – да ли је пришивена на право место, уредно и чврсто. Пре куповине обавите тест копчања – закопчајте сву дугмад. Премале рупице су јасан показатељ слабијег квалитета. Уколико одећа има апликације, проверите како су зашивене и да ли се ''гужвају'' или су постојане и чврсте. Уколико су ручно рађене, то је знак заиста високог квалитета.

На панталонама, сукњама,... квалитетних брендова налази се подесиви појас, такође знак да је дизајнер предвидео да се одевни предмет носи дуже време.


Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...