четвртак, 27. децембар 2012.

Распевана АренаИспред улаза у Арену ред! Много деце стрпљиво чека  да уђе, а редови толики да се чини да никада неће ући. Ипак, брзо иде. Пуно деце и унутра, кажу неколико хиљада малишана, весели, насмејани и спремни за песму.
На самом почетку догодило се нешто страшно! Грозни, лукави Злоћко украо је све поклоне, цртаће и ликове из цртаћа! Како је само наљутио децу у публици! У помоћ деци брзо су стигли специјални борци против Злоћка, а борили су се, наравно, песмом! Неколико веселих песмица отпевао нам је хор Чаролија, а које је велика већина деце у сали знала и певала, ђускање и махање ручицама победило је грозног Злоћка и такмичарски део фестивала је могао да почне!
Чули смо 13 песмица, које је извело укупно 18 учесника узраста од 7 до 13 година. Умало да заборавим! Једна преслатка четворогодишња девојчица Лана, нам је потпуно сама отпевала песму ''Разболе се лисица'' што је изазвало буру одушевљења у публици. Погледајте шећерлему!


А сада да се вратимо нашим финалистима! Преслатки, васпитани, насмејани,... а у Арени су од 14:00 часова, иако је почетак програма планиран за 18:30 и још је и каснио пола сата због редова о којима сам писала на почетку. Имали су пробе, сређивали су им косице, шминкали их, а онда сам их ја и пресвлачила, сликали их безброј пута. А они и даље насмејани! Знају и певају све песмице. Нема љубоморе, навијају и подржавају једни друге. Друже се! И сви се смеју, искрено, дечији! Чак ни након свега, у свлачионици, није било ни суза, ни зависти, ни ружних погледа, само загрљаји, честитања и поново песма!
Прва је на сцену изашла Ирина Бродић, осмогодишња девојчица из Шапца.

За њом је наступила Јулија Петровић из Бачке Паланке, а затим су на сцену излазили и остали, не баш редом којим их наводим, али мислим да редослед и није баш најважнији.  
Ивона Рамбосек са песмом ''Машта''.
Ивона, Ирина и Анђелија
кликните на слику да чујете Ивонину песмуАнђелија Миленковић, која нам је отпевала песму ''Анђео''.
кликните на слику да чујете и Анђелију

Својом песмом, увеселили су нас и Тања Филиповић из Београда, Александар Николић  и Матеја Вукашиновић који су нам извели дует и Душан Костић из Новог Сада.
Најмлађе учеснице финалног дела Јелена и Уна заједно су нам отпевале песму ''Киша''.

Чули смо и Луку Шкиболу из Сомбора, осмогодишњег медењака, који је заузео 2. место на фестивалу!

Чак из Босне дошла нам је десетогодишња Емилија Бошкић и потпуно нас очарала песмом и осмехом,

као  и њен вршњак Игор Обретковић из Пожаревца.

Дуња Јеличић из Београда отпевала нам је песму ''Дрво'' и својим шармом потпуно очарала публику!
кликом на слику можете да чујете и Дуњу

Већ сте прочитали на нашем фејсбук профилу, али није на одмет да поновимо, да је победничка песма ''Вест'' коју певају четири дивне тинејџерке: Меланија Миленковић, Милица Мамонтов, Анђела Тасић и Ирина Јеличић! Ја лично, од синоћ певушим рефрен ове песме. И ви ћете ускоро! Браво госпођице!
кликните да чујете и ове госпођице

И, на самом крају, не могу, а да не поменем да су сви извештаји, прилози, вести,... које сам прочитала, чула или видела на неком од медија били, вероватно, из неке друге Арене у којој су важнији неки маторци у оделима који паметују, жене некаквих певача,... а не ова дивна распевана дружина!
Такође, желим да се захвалим свим малим и мало већим девојчицама и дечацима који су учествовали у овој финалној вечери, али и свим мамама! Било је дивно дружити се и сарађивати са вама ових пар дана! Видимо се и следеће године на фестивалу, а до тада специјалан поклон од нас за све учеснике финала и све ''Чаролијанце''одобравамо вам додатних 5% попуста на већ снижене колекције за јесен-зиму 2012/13. јер сте дивни и непоновљиви! 

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...