понедељак, 28. јануар 2013.

Рођење детета и бабиње


Рођење детета је нешто најлепше што се деси у животу сваке жене. То је и тренутак када пријатељи и родбина бебици доносе поклоне. Али питање које углавном мучи људе је шта поклонити и како изабрати праву ствар, која неће завршити заборављена у неком ћошку. 

Моја девојчица сада има већ три и по године, али се врло добро сећам како су изгледале бабиње. Морам вам рећи да сам добила врло мало корисних ствари осим, наравно, оних које сам наручила сама. Па, уколико се управо родила или тек треба да се роди нека посебна беба, ево мојих предлога за куповину!

Ко каже да бебе не путују? Моја беба је имала само месец дана када смо селе у авион и отишле на море. Дивно је било паковати њену гардеробицу у само њен, посебан кофер! Користимо га још увек и врло је поносна што има свој кофер. Једино, морала сам да га купим сама! Вама предлажем да одаберете један од ова два.
 




Баш за то исто путовање недостајала ми је и повијалица, а сложићете се да ону тврду и кабасту, коју никако не можете да спакујете нигде, није баш згодно носити. И тако одем ја и купим јој повијалицу на надувавање, послужила је тих месец дана на мору и пробушила се. Да сам само тада срела један овакав коферчић! А тек да нам га је неко донео на поклон уместо гомиле непотребних ... Погледајте га како је сладак, а унутра и повијалица и термос за флашицу и кутијица за кремицу или цуцлу. Данас би у термос спаковале сокић за парк, у кутијицу шналице и лабело, а повијалицу би користиле за вежбице на поду. У коферчић би, наравно, спаковале све оно без чега једна девојчица не иде у парк – омиљену лутку, балончиће од сапунице, марамице за руке,... Могле би и у вртић да га носимо. И код баке на ручак. И на плажу.





Наравно, никада није грeшка купити гардеробу! Али, немојте куповати на поклон бодиће и зеке, мама је то већ сигурно припремила. Купите беби девојчици хаљиницу, хулахопке, шал и капу, џемперић, то ће сигурно користити! Наравно, уколико се беба рађа кад је топло, шал и капу замените шеширићем, а можете да одаберете и ципелице неходалице. Мале и слатке као привезак за кључеве, сигурно ће бити чуване дуги низ година!









Уколико вам је ипак тешко да се одлучите, препустите то мами и поклоните јој поклон ваучер на износ који сами одаберете. Можда јој је нешто баш запало за око, али у овом тренутку не може сама да приушти тај трошак. Износ бирате сами, а у оптицају су ваучери од 500,оо до 5.000,оо динара.



Надам се да сам била макар од мале помоћи! 

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...