петак, 8. април 2011.

Органски памук?

Органски памук је доступан на тржишту већ неколико година, мада је тек од пре 2-3 године постао толико популаран да га можете наћи и на главним светским булеварима. Гардероба од органског памука је један од главних трендова од 2009. године, а бележи огромне успехе и током 2010. и 2011. године. Мислимо да је ту да остане и буде још заступљенија!

Шта је органски памук? Органски памук се гаји без додатака пестицида или хемијских вештачких ђубрива и без примене генетског инжињеринга. Органски памук је мекан, пријатан за кожу и има хипоалергенско дејство.  

Зашто изабрати производе од органског памука? Кожа је орган који, у већој или мањој мери, апсорбује све што се на њој налази, па тако и хемикалије које се користе у традиционалној изради одеће. Одабиром органског памука, такође, спасавате животе десетинама хиљада људи. Наиме, традиционално узгајање памука изазива тровање великог броја радника на плантажама, од којих многи завршавају трагично. Коришћење одеће од органског памука је пример како свако од нас може да дати значајан допринос очувању природе. И још једанпут да подвучемо, органски памук је здравији, мекши, прозрачнији, пријатнији за кожу и има хипоалергијско дејство!


За вас смо одабрали француски бренд La Queue du Chat!!!


Très très chic French stylling за еко-свесне малишане!




Допадљива, забавна и облачасто мека, ова линија одеће доноси и нови начин живота и размишљања – кроз фер расподелу и органски памук La Queue du Chat има циљ да буде леп и праведан. Од како је основан, 2005. године, бренд је заиста такав: добар за Земљу, пажљив према развоју узгајивача памука и нежној и осетљивој кожи беба и деце који ће га носити.
Искључиво чист органски памук који се узгаја без коришћења пестицида и хемикалија се користи у производњи целокупног асортимана, што потврђују и референтне организације као што су AGRECO и SKALУз то, производи су тестирани на хемикалије као што су формалдехиди, никал, пестициди и тешки метали. La Queue du Chat верује да је то нарочито важно, поготово за гардеробу за бебе, јер незрео и недовољно развијен имуни систем бебе, као и брз раст чини их посебно подложним на хемијске остатке.



 

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...